Mondwater met CPC sleutel tot verminderen overdracht SARS-CoV-2 wereldwijd

Persbericht – samenvatting

Een mondspoelmiddel met de actieve stof Cetylpyridinium Chloride (CPC) wordt in pre-klinisch laboratorium onderzoek aangetoond als eenvoudige en effectieve maatregel om de snelle overdracht van het SARS-CoV-2 virus tussen mensen te verminderen. Het zijn zeer veelbelovende resultaten die aanleiding geven voor verder onderzoek.  Het aantonen van het antivirale effect van CPC in mensen kan een sleutelrol spelen bij de vermindering van de overdracht van SARS-CoV-2 wereldwijd, mede doordat mondspoelmiddelen relatief goedkoop zijn en eenvoudig te distribueren en op te slaan.

“De resultaten die zijn bereikt zijn veelbelovend. Dat een mondspoeling met CPC de besmettelijke capaciteit van SARS-CoV-2 zo sterk kan verminderen, is zeer goed nieuws, want op deze wijze kan de snelle overdracht van het virus tussen mensen mogelijk beperkt worden. Zeker omdat deze snelle overdracht op dit moment het meest verontrustend is”, aldus Bonaventura Clotet, directeur van IrsiCaixa. 

Het gebruik van een mondspoelmiddel met CPC voorkomt geen infectie met SARS-CoV-2 maar zou de verspreiding van het virus kunnen voorkomen. Een eenvoudige, effectieve maatregel en wereldwijd toepasbaar.

> Lees het persbericht

Mondspoelmiddelen met CPC

: Mondspoelmiddel en Tandpasta met 0,07% Cetylpyridinium Chloride (CPC)

VITIS gezond tandvlees      : Mondspoelmiddel en Tandpasta met 0,05% Cetylpyridinium Chloride (CPC)

VITIS Orthodontic : Mondspoelmiddel en Tandpasta met 0,05% Cetylpyridinium Chloride (CPC)